recept till vardagen

Hej girls,
Nu när jag ska flytta till utlandet visste jag inte vart jag skulle göra av mina recept som är nedskriva på papper islängda i en kökslåda.. kom på att jag kan ju skriva in dom på bloggen!! så finns dom där om man skulle få för sig att göra tacopaj eller liknande i australien! eller i frankrike o england med för den delen? feel free to follow my example så har vi lite vardagsrecept.

Tacopaj
Pajdeg
3 dl mjöl
150 g smör
3msk vatten
0,75 tsk salt

Fyllning
400g köttfärs
1 påse tacospice mix (har dom det i utlandet?:/)
1,5 dl vatten
3 st ägg
2 dl mjölk
3 st tomater
3dl riven ost

Gör såhär
Sätt på ugnen 225grader
Blanda mjöl och smör, tillsätt vatten. Arbeta ihop och låt vila kallt. tryck ut degen i formen och förgrädda i 10 min.
bryn köttfärsen i smör, tillsätt kryddmix och vatten. rör om. låt sjuda på svag värme i 10-15min. Gör äggstanning och skör tomater. Lägg fyllning i pajskalet, häll över äggstaning fördela tomaterna ovanpå och strö över osten. Grädda pajen i 10-15 min eller tills osten smält.

Enjoy!

kycklingpaj
pajskal-se ovan

Fyllning
kyckling
100 g färska champinjoner
soltorkade tomater
2,5 dl ost
4 st ägg
4 dl mjölk
salt, peppar, cayennepeppar, kycklingkrydda

Gör såhär
Sätt på ugnen 200grader
Blanda mjöl och smör, tillsätt vatten. Arbeta ihop och låt vila kallt. tryck ut degen i formen och förgrädda i 10 min.
Höj sedan till 225 grader. Skär kyckling i bitar och stek i smör. Lägg tillsammans med fyllningen i pajskalet. osten överst. vispa äggstanning tillsätt kryddor och häll över pajen.
Grädda i 40-45 min.

Torillas
tortillas
200 g nötfärs
200 g krossade tomater
½tsk salt
½-1 vitlöksklyfta
1½ tsk sambal olek
1 msk koriander/persilja
1 dl kokta svartögda bönir
riven ost
½ dl gräddfil

Gör såhär
Fräs köttfärsen, tillsätt tomat, salt peppar, hackad vitlök samt sambal olek.
Låt röran koka i 5 min. Tillsätt bönor och persilja, låt allt bli varmt. lägg ett par skedar av röran på varje tortillaströ på lite ost ringla över gräddfil. rulla ihop och servera med sallad.

Flygande jakob
3 dl grädde
1dl chilisås
1 grillad kyckling
2 bananer

Gör såhär
sätt ugnen på 225 grader. skär kyckling i mindre bitar. lägg i ugnssäker form, lägg bananerna ovanpå efter att ha skurit dom på längden. Vispa grädden och blanda med chilisåsen. grädda i nedre delen av ugnen i 20 min.

Köttgryta
1 finhackad gul lök
1 tsk salt
2krm peppar
3 dl köttbuljong
2 dl grädde
2 msk mjöl
1 msk soya
1 paket bacon
1 avokado
citronsaft

Gör såhär
stek lök och grytbitar, salta o peppra. Stek i omgångar så att man kan spara skyn, häll på vatten för mer sky.
Häll skyn och buljongen i gryta 8 tillsammans ska det bli 3 dl)
puttra i 5 min, blända grädde och mjöl och häll i grytan, tillsätt soya och puttra igen. stek bacon, skala och skär avokado i bitar, häll citronsaft på avokadon. strö över bacon och avokado i grytan. 

Kassler på Helgas vis 
400 g kassler
½ purjolök
2 dl långkorningt ris
1 tsk salt
3½ dl vatten
1 burk krossad ananas
2 dl grädde
1 krm ingefära
1 msk ljus fransk senap
persilja

Gör såhär
Smörj ugnsfast form och sätt ugnen på 225 grader. strimla purjon och blanda med i riset i formen. salta och häll på vatten. täck med folie och koka i ugnen i 30 minuter. ta ut formen och öka värmen till 275 grader. skiva kasslern ganska tunt, forma till strutar och stick ner i riset. fördela ananasen i och mellan skivorna. blanda grädden med ingefära och senap och slå över. ställ i ugnen 10-15 min, 275 grader. garnera med lite klippt persilja. servera gärna med sallad eller ärter.

Bröd
2 dl russin
1§ dl linfrön
3 dl mörk senap
2 msk bakpulver
mjöl
6 dl filmjölk

blanda, fördela på 2 formar. grädda i 175 grader ca 40-45 minuter.





RSS 2.0